Kiev: Iranul a oprit livrarea de arme către Rusia

Rusia se confruntă cu o penurie a anumitor tipuri de arme și încearcă să se aprovizioneze din alte țări.

”Rusia este în prezent în discuții cu Iranul, dar nu au existat semne că Iranul ar fi trimis noi transporturi de arme către Rusia”, a declarat reprezentantul Direcției de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, Vadym Skubitsly, la Espresso TV.

Comentând pauza în atacurile rusești cu rachete asupra Ucrainei, Skibitsky a explicat că rușii, în primul rând, fac în acest moment recunoașteri suplimentare ale instalațiilor de pe teritoriul Ucrainei care au fost deja atacate, în al doilea rând, caută noi ținte și, în al treilea rând, pregătesc rachetele pe care le mai au pentru a fi utilizare în luptă. Deoarece stocurile de rachete s-au epuizat, rușii sunt nevoiți să folosească rachete vechi de fabricație sovietică, care necesită mai mult timp pentru întreținere.

Skibitsky a mai spus că Rusia continuă să se alimenteze muniție din Belarus, inclusiv cu obuze de 122 și 152 mm necesare artileriei folosite din plin. În același timp, nu există informații cum că Rusia ar fi folosit și rachete din depozitele din Belarus.

Potrivit lui Skibitsky, Rusia are încă suficiente rezerve pentru a continua loviturile cu rachete. Anterior, presa americană a scris că Rusia continuă contactele cu Iranul și Coreea de Nord cu privire la posibile transporturi de muniție din aceste țări. De asemenea, a mai fost raportat că Moscova și Teheranul au încheiat un acord secret privind o producție comună de drone iraniene în Rusia.

Lasă un comentariu