Putin îl însărcinează iar pe prim-ministrul Mișhustin

Recent, președintele rus Vladimir Putin s-a remarcat printr-o viață publică destul de efervescentă, participând la diverse evenimente și scornind diverse ordine pe care oficialii guvernamentali trebuie să le execute. Acum câteva zile, s-a evidențiat cu o altă măreață idee pe care a dat-o  Cabinetului de Miniștri al Federației Ruse să o îndeplinească. Adică, să popularizeze eroii istoriei și folclorului rus care corespund „valorilor tradiționale”.

Prim-ministrul Mihail Mishustin a fost numit responsabil pentru această „chestiune importantă”, care are un termen limită clar pentru implementare – până la 15 mai 2023. Se presupune că imaginile personajelor istorice și de basm autohtone, ar trebui folosite în producția de produse tipărite, suveniruri și alte „produse replicate”, precum și „bunuri de larg consum”. Politologul și militarul ucrainean Taras Berezovets nu a putut ignora această știre..importantă.

 „Ei bine, asta e ce lipsea, acum vor începe să producă tricouri cu imprimeuri ale lui ”Kashchei Nemuritorul” (O poveste epică filmată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Eroii ruși Nikita Kozhemyaka și Bulat Balagur salvează ”Ruslandul” de hoardele inamice ale lui Kashchei Nemuritorul și o eliberează pe frumoasa Marya Morevna), să facă tatuaje cu Baba Yaga și să imprime ștampile cu Ivan Nebunul”, a scris el pe canalul său Telegram. Berezovets a mai subliniat că Putin cu siguranță nu ar trebui să vorbească despre „eroi tradiționali”, deoarece în Rusia, mai precis în URSS, „principalul personaj feminin de basm Baba Yaga a fost interpretat de actorul Georgy Millyar” Adică de un bărbat. Adică, unde mai sunt sunt valorile tradiționale? 😊

Foto: Baba Yaga

Sursa: Dialog.UA

Lasă un comentariu