Autoritățile din Kosovo le-au dat un ultimatum sârbilor, Serbia a ridicat gradul de alertă al armatei care este acum la nivel maxim de pregătire pentru luptă!

Autoritățile din Kosovo le-au dat un ultimatum sârbilor, Serbia a ridicat gradul de alertă al armatei care este acum la nivel maxim de pregătire pentru luptă!

Situația din nordul Kosovo, locuită în principal de etnici sârbi, continuă să fie incendiară. Noi tulburări în regiune au început pe 10 decembrie după ce polițistul sârb Dejan Pantic a fost reținut la punctul de control Yarina. Ca răspuns, sârbii au blocat pasajul de-a lungul autostrăzii. Prim-ministrul Republicii Kosovo, parțial recunoscută, Albin Kurti, a transmis sârbilor un ultimatum: a cerut ca baricadele să fie îndepărtate până la sfârșitul zilei de astăzi, altfel acest lucru va fi făcut de poliția kosovară . Declarația lui a fost citată de agenția turcă de știri Anadolu.

În plus, el a făcut apel la Misiunea Internațională care operează în regiune sub auspiciile NATO, îndemnând-o să intervină pentru a aplana situația și să garanteze libertatea de mișcare în zonă. Între timp, autoritățile sârbe au pus forțele armate sârbe în alertă totală pe fondul escaladării situației din Kosovo.

Lasă un comentariu