Republica Moldova, „o preocupare foarte specială” pentru România

Klaus Iohannis a declarat luni, 28 noiembrie, la Palatul Cotroceni, în prezența secretarului general al NATO, că Republica Moldova trece printr-o perioadă dificilă și că este important să rămână angajată parcursului proeuropean, democratic și pro-reformă, scrie b1tv.ro.

„Moldova este o preocupare foarte specială pentru noi, pentru mine, și nu doar începând din acest an când au intrat în mari dificultăți îi ajutăm, ci de când este România un stat democratic și Moldova s-a angajat foarte ferm pe calea proeuropeană. Moldova are o președintă și o majoritatea parlamentară proeuropeană, pro-reformă.

Suntem bucuroși și îi încurajăm această cale. Facem un pic mai mult decât să îi încurajăm, îi ajutăm cu expertiză, cu lucruri foarte concrete: energie electrică, carburant, lemn, gaz…însă suntem conștienți că pentru oamenii simpli din Republica Moldova lucrurile sunt complicate și de aceea, discutăm cu toți aliații pentru a găsi împreună căi de a-i ajuta. Nu am semne că s-ar prefigura schimbări în abordarea Republicii Moldova”, a precizat președintele Iohannis.

Lasă un comentariu