Noi cu furci și cu topoare, ei cu banii-n buzunare.

Cineva spuna de austrieci că:”nu ne primesc ăștia la masa bogaților, sunt imperialiști”, legat de refuzul politicienilor de extremă dreapta austrieci de a ne da un vot pentru a accede în celebrul ”Spațiu Schengen”.

Adevărul este că, numai austriecii sunt bogați și nu ne primesc la masa lor, restul de țări din UE care ne alocă fonduri pentru dezvoltare, doar să le accesăm și să nu le furăm, nu sunt bogate…

Trăim încă în dulcele stil mioritic, moștenit de pe vremea când iobăgeam pe acasă dar, când ne aduna boierul, că asta era rolul lui militar, ieșeam la bătaie cu furci, topoare sau ce hârlețe mai găseam prin curte ca să ne apărăm ”nevoile și neamul”. Așa și acum, în loc să gândim rațional la soluții, să fim uniți, să ne gândim că pot fi și chestiuni mai rele ca aceasta (vezi Ucraina, unde un popor s-a strâns ca un pumn și a zdrobit mizeria rusă) am ieșit cu furci și cu topoare să tăiem cauciucurile la mercedesurile șefilor de bănci austriece de aici, să dăm foc conacelor în care își desfășoară activitatea în mod legal consilii de conducere ale unor firme, sau să spargem geamurile apartamentelor unde locuiesc austrieci.

Și ne vărsăm năduful cu o sapă în capul lor, că ne sug sângele și sudoarea pe care tot noi am oferit-o pe post de șpagă pentru a sta la masa bogaților, adevărata masă a bogaților.

Nu sunt vinovate entitățile economice, de care profită și cetățenii români, oamenii de rând din Austria, Austria ca tară, sunt de vină ”nacealnicii” noștri care și-au asigurat stăpânirea și sursele de hoții și extremiștii din Austria care chiar asta cred, că suntem o nație inferioară care îi invadează. Noi trebuie să gândim împreună soluții clare pentru viitor, soluții venite de la noi și nu directive, dacă ne recunoaștem bolnăviciunea acesta este primul pas spre vindecarea noastră ca nație.

Momentan nici nu știm de ce am rămas de căruță de 11 ani pe lângă gardul Spațiului, noi și cu frații noștri de suferință de pe ultimele locuri….A, da, imperialiștii-s de vină!

Lasă un comentariu